Päivän parhaat

Onpas ollut tapahtumarikas päivä. Tässä muutamia hetkistäni:

- Juna-asemalla joku tyylikäs nuorimies alkoi tanssahdella viereisellä laiturilla jotain jazz-tanssia yksikseen. Harjoitteli varmaan nappikuulokkeet korvilla. Taidokasta ja sujuvaa liikehdintää, täytyy myöntää, mutta se näytti hassulta, kun muut töröttivät tylsistyineinä juniaan odotellen.

- Espanjan opettajani kehui, että olen edistynyt, mutta valitteli, että voisin puhua tunnilla enemmän. Tottahan se on, että olen luonteeltani sen verran ujo, tai pikemminkin pohdiskelija, että en ole hirmu helposti äänessä. Mutta osoittaen suomalaista yhteiskuntaa syyttävällä sormella, totuus on kuitenkin se, että en ole ihan vielä sinut luokkahuoneessa, jossa vastaukset möläytellään, ja suita availlaan miten sattuu. Tykkään mielettömästi tuntien ilmapiiristä ja siitä, että keskustelemme paljon. Välillä en kuitenkaan vaan yksinkertaisesti ehdi miettiä tai reagoida, kun ilmoilla on jo muiden suista tulvivia sanoja. Kukaanhan ei välitä mitä sieltä suusta tulee, ei niin toisten kuin omastakaan. Virheettömyys ei ole mikään kriteeri keskusteluun osallistumiselle. Hyvä niin. Suomalaisen koulujärjestelmän kourissa olen kuitenkin oppinut kiertelemään ja kaartelemaan virheitä niin viimeiseen, että jos haluan olla kaiken sanomiseni oikeakielisyydestä täysin varma, en saa sanotuksi paljon mitään. Siinä jään siis jalkoihin.

- Täällä oli tänään noin 20 astetta lämmintä. Tuoksui ihan Suomen toukokuulle. Niille päiville, kun olisi vielä vakavaa opiskelua ja koulua jäljellä, mutta kun ei enää oikein jaksaisi keskittyä. Haluaisi vaan mennä pihalle hyppimään hyppynarua. Liikkatunneilla pelataan pesäpalloa.
 Kuitenkin illasta asteet laski noin 13 celciuslukemaan. Eräs paikallinen (kova) kundi seisoi t-paidassa. Muut paikalliset kun siis kulkevat toppatakeissa. Siinä voi itse kukin miettiä, kuka on hullu. Miun mielestä molemmat.

- Kauneusputeleiden metsästys osa ties kuinka mones: karvanpoistogeeli. Siis jos haluaa sheivata. Pörrökarvat pois höylällä. Siihen kannattaa käyttää sitä geeliä, ettei mene iho ihan pisteille ja pilkuille. Mutta kun markettien pikkuehostusvalikoimasta ei löytynyt kuin parranajoon vaahtoja, siirryin kemikalion puoleen. Suurine huutavine kirjaimineen löysin yhden ainoan karvanpoistoon tarkoitetun geelin, Veetin, siis kaikista kalleimman. Normaalikokoinen purkki maksoi 10 euroa. Kysäisinpä sitten, että löytyykö mitään muuta merkkiä tai vaihtoehtoa niin vastaus oli, että tällä hetkellä ei, mutta kesällä sitten on valikoimassa enemmän. Kesäänkö asti tässä pitäisi karvojaan kasvattaa! Eikö täällä haluta talvellakin vähän siistiytyä...? Kummaa porukkaa. Taitaa olla yksi El Corte Ingles reissu Barcelonaan taas tulossa: sieltä kun voi varmana löytää ihan mitä vaan.

( En oo oikeesti täällä hermojani menettämässä, kunhan hieman sarkastisesti kaikelle vitsailen. :) Ja tuohon viimeisimpään: asun niin pikkupaikkakunnalla, että ei ihmekkään, jos täältä ei kaikkea vaatimuslistoilleni yltävää löydy. )

Tunnisteet: