Labyrinttipuisto

Nyt näin kesän aikana olen taas ehtinyt tutustua moneen uuteen kasvoon, sillä näille seuduille tulee aika paljon au paireja kesähommiin; pari kuukautta Barcelonan kesää, aika nannaa, vaikka aika lyhykäinen tuo aika onkin. Pohjanmaan Maija-neidin kanssa kävimme kurkkaamassa tällaisen hökötyksen: labyrintin! Barcelonan erään barrion (lähiön), Hortan, siimeksestä löytyy hauska ja viihtyisä labyrinttipuisto.
Tämä on kuulemma Barcelonan vanhin puisto, ja sijaintinsa takia suhteellisen salainen kohde käydä piipahtamassa. Puisto on kätevästi Mundet-metropysäkin lähettyvillä, ja sen varjoihin on mielekästä tulla viilentämään oloaan kuumina kesäpäivinä. Alueella on paljon puistonpenkkejä, joilla etenkin vanhat mummelit näyttivät tykkäävän uppoutua kirjallisuuden pariin. Labyrintti itsessään tuntui aluksi ihan lällyltä, mutta loppujen lopuksi pyörimme siellä ihan hyvän tovin. Puistoon on aukioloajat, jotka vaihtelevat vuoden ajasta riippuen (kesällä 10:00- 21:00). Kannattaa varata sunnuntai tai keskiviikko tälle visiitille, sillä silloin sisäänpääsy on ilmainen (muutoin parin euron luokkaa).
Umpikujissa harhailun jälkeen istuuduttiin puiston kupeessa olevaan kahvilaan nauttimaan jätskistä, ja siinä höpöttelyn lomassa saatiin jo päivä taittumaan illaksi.

Tunnisteet: , ,