Smoking hot place

Tänään on varmaan juuri oikea päivä kirjoittaa turistiviikkomme yhdestä kohokohdasta, nimittäin Sagrada Familia- kirkon luona vierailusta. Siskolleni paikka oli erityisen mieleinen, jotain, joka tulisi nähdä Barcelonassa käydessä. Itsekin rakastan tuota massiivista rakennelmaa, jonka pienet yksityiskohdat houkuttelee tietämään enemmän niiden symboliikasta ja tarinoista tämän järjettömän pyhänpaikan takaa. Sisälle en ole kuitenkaan vielä rohjennut, sillä pitkin katuja luikertelevien jonojen ansiosta paikalla tulisi olla aamuvarhain, jos sisään haluaa päästä alle tunnissa, ja päästä kiertelemään rauhassa. Sisäänpääsy on jotain 15 euron pintaan, joten eiköhän tuon joku aikainen aamu viitsi maksaa.
Kirkko on tosiaan massiivinen, mutta sen koko sinäänsä ei vielä täytä uniikkiuden kriteerejä: onhan maailmassa monia muitakin, tätäkin suurempia, kirkkoja. Erityiseksi sen tekee taiteilija Gaudin hurjaakin hurjemmat, pikkiriikkiset ja hassut, sekä massiiviset ja koristeelliset visiot, joissa jykevät torneja ja hulluuden mittakaavalla rakennettuja palkkeja koristavat jos minkäkin moiset yksityiskohdat. Kirkkoa on rakennettu jo parin sadan vuoden ajan, ja työt jatkuvat yhä. Viime vuoden lopulla päästiin kuitenkin jo sisätiloissa aloittamaan jumalanpalvelukset, joista ensimmäinen tietenkin itse Paavin avaamana, mikä oli spektaakkeli jo sinäänsä.
Tänä aamuna oli pistetty aluilleen toinen kuuma spektaakkeli, nimittäin uutistoimistot ovat syöttäneet viestiä siitä, kuinka joku herra oli päättänyt tuikata muutamat papin pukineet tuleen kirkon alakerrassa. Mitään suurempaa vahinkoa tapahtuneesta ei kuulemma onneksi kuitenkaan aiheutunut, vaikka savua olikin muodostunut huomiota herättävän paljon. Muutama työntekijä oli hengittänyt savua, ja kuljetettu sairaalaan. Näin arvokkaaseen ja ihmistäyteiseen paikkaan ei elementtinä tuli kyllä oikein hyvältä kuulosta.

MTV3:n uutisjuttu täällä.

Tunnisteet: , ,